Ministerstvo pro místní rozvoj: Příjemci evropských dotací už mají zasmluvněno skoro 96 % prostředků programového období 2014-2020

08.02.2021 15:13

Ministerstvo pro místní rozvoj uspořádalo 4. února první letošní online setkání Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy (Rady) na pracovní úrovni. Členové Rady na svém pravidelném setkání projednali pokrok v čerpání evropských fondů i stav přípravy programového období 2021-2027, včetně návrhu alokací operačních programů.

Ministerstvo pro místní rozvoj: Příjemci evropských dotací už mají zasmluvněno skoro 96 % prostředků programového období 2014-2020
Foto: MMR
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj, logo

„Aktuální data k čerpání ukazují, že čeští žadatelé o evropskou podporu už mají tzv. pod smlouvou skoro 600 miliard korun, to je téměř 96 procent z celkové částky, kterou Česko disponuje v programovém období 2014-2020.

Anketa

Mělo by Česko nasadit ruskou vakcínu Sputnik V ještě před jejím schválením orgány EU?

92%
8%
hlasovalo: 14311 lidí

Zároveň čeští příjemci do konce prosince obdrželi už skoro 386 miliard korun, což je 62 % celkové alokace,“ informovala náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů a mezinárodních vztahů Daniela Grabmüllerová. „V celounijním žebříčku, ve kterém Evropská komise srovnává množství prostředků proplacených členským zemím, se nám podařilo dosáhnout 14. pozice,“ dodala náměstkyně Grabmüllerová.

Evropské komisi byly do konce prosince odeslány žádosti o proplacení 333,6 miliard korun (téměř 54 % celkové alokace tohoto programového období) – číslo zohledňuje finanční opravy provedené v rámci uzavírání účtů. Největší objem financí příjemcům proplatil vzhledem ke své celkové alokaci Program rozvoje venkova (skoro 80 % své alokace odpovídající téměř 48 miliardám korun). Nejvíce peněz v absolutní hodnotě celkem proplatily příjemcům Operační program Doprava (více než 76 miliard korun) a Integrovaný regionální operační program (více než 67 miliard korun).

Předmětem jednání Rady byl kromě stavu přípravy Dohody o partnerství a nových programů i návrh rozdělení alokací, stav vyjednávání evropské legislativy a informace o vyjednávání technické pomoci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…