Ministerstvo pro místní rozvoj postupuje v souladu s předpisy EK ohledně uveřejňování auditních zpráv

09.09.2019 14:21

Ministerstvo pro místní rozvoj se ohrazuje vůči nařčení, že by bránilo uveřejnění předběžného návrhu auditní zprávy Evropské komise ohledně nastavení systému proplácení strukturálních dotací, včetně její odpovědi.

Ministerstvo pro místní rozvoj postupuje v souladu s předpisy EK ohledně uveřejňování auditních zpráv
Foto: MMR
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj, logo

Sama Evropská komise žádala o důvěrné zacházení, což několikrát v dopisech zopakovala, a tento požadavek Evropské komise plně respektujeme.

Auditované subjekty byly výslovně vyzvány k tomu, aby předběžná zjištění obsažená v návrhu auditní zprávy považovaly za důvěrná a neposkytly je žádné třetí straně. Horní komora parlamentu ČR nebyla auditovanou osobou ani adresátem návrhu této zprávy. Je proto nutné i Horní komoru parlamentu považovat za „třetí osobu“ ve smyslu důvěrnosti obsahu předběžné auditní zprávy.

Z výše uvedených důvodů Ministerstvo pro místní rozvoj nemůže zveřejnit předběžný návrh auditní zprávy a odpověď na ni, protože by se tím Česká republika stala v očích Evropské komise nedůvěryhodným partnerem a porušila by tak stanovené aplikované mezinárodní standardy Evropské komise. Pokud někdo tyto informace vyžaduje, Ministerstvo pro místní rozvoj doporučuje, aby se obrátil přímo na Evropskou komisi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…