Ministerstvo průmyslu a obchodu: Od ledna je nový ředitel PKÚ

02.01.2020 15:22

PKÚ, tedy Palivový kombinát Ústí, má od 1. ledna 2020 nového ředitele - Waltera Fiedlera. Dlouholetého odborníka na hornictví a související činnosti do funkce jmenoval vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček poté, co po dohodě skončil Petr Lenc.

Ministerstvo průmyslu a obchodu: Od ledna je nový ředitel PKÚ
Foto: mpo.cz
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR - logo

Ústecký státní podnik PKÚ má na starosti zahlazování následků hornické činnosti. „Palivový kombinát Ústí do krajiny ovlivněné těžbou zejména hnědého uhlí vrací život, hledá pro ni a vytváří v ní podmínky pro další využití. Ať už se jedná například o zdroje a akumulaci energie, zemědělství a lesnictví, rekreaci, sport, naučné stezky aj. V době, kdy řešíme útlum uhlí, je role PKÚ naprosto zásadní, v čele tak musí být odborník na slovo vzatý, který se nebojí velkých projektů, jako je třeba soustava jezer, která by v Ústeckém kraji mohla místo dolů a lomů vzniknout,“ říká vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček a dodává: „Walter Fiedler má pro to potřebné znalosti i know-how, působil v manažerských pozicích v různých společnostech. V nové funkci mu přeji hodně úspěchů a energie.“

Jmenování nového ředitele respektuje fakt, že MPO je zakladatelem PKÚ. Reaguje přitom na aktuální nutnost mít v čele firmy odborníka na oblast, kterou má státní podnik na starosti.

„Věřím, že v nové pozici budu moci plně využít dlouholeté zkušenosti ze Severočeských dolů a dalších společností. Novou práci beru jako další krok v kariéře, příležitost a výzvu, jak se výrazně podílet na nové tváři regionu, kde jsem se narodil a žiji s celou rodinou. Chci se podílet na hospodárném využití všech možných zdrojů financování obnovy regionu ku prospěchu obyvatel nejen Ústeckého kraje,“ říká nový ředitel Palivového kombinátu Ústí Walter Fiedler a dodává: „Mám samozřejmě zkušenosti se sanacemi a rekultivací krajiny, zalesňováním, výstavbou potřebných objektů včetně přírodě blízkých vodních nádrží aj. V Ústeckém kraji nás čeká hodně práce s velkým dopadem na budoucí kvalitu života, těším se na ni.“   

Ing. Walter Fiedler (53 let) vystudoval Vysokou školu báňskou - Technickou univerzitu Ostrava. Byl předsedou představenstva a ředitelem společností SD – KOMES, Skládky Tušimice či společnosti PRODECO. Řadou pozic si prošel v Severočeských dolech, mimo jiné jako revírník, revizní technik velkostrojů, později byl vedoucím odboru strategických projektů, naposledy členem představenstva a technickým ředitelem firmy. Walter Fiedler je ženatý a má tři dětí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…