Ministerstvo školství dá na obnovu kolejí a menz 1,5 mmiliardy

04.03.2019 13:30

MŠMT vypsalo dvě dotační výzvy na modernizaci a rekonstrukce vysokoškolských kolejí a menz v celkové výši 1,5 miliardy korun. Žádosti o dotace mohou veřejné vysoké školy podávat od března, nejméně 40 % z celkových nákladů si ale žadatelé musí zajistit ze svých zdrojů.

Ministerstvo školství dá na obnovu kolejí a menz 1,5 mmiliardy
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

„Díky obnově a modernizaci chceme, aby studenti koleje a menzy více využívali a zlepšila se kvalita ubytování. Jedním z cílů rekonstrukcí je snížit výdaje za energie a provoz budov a zlepšit celkové zázemí těchto zařízení. Věříme, že moderní a přívětivé prostředí za dostupnou cenu zvýší atraktivitu dané univerzity jak pro naše, tak pro zahraniční studenty, uvedla náměstkyně ekonomické sekce MŠMT Zuzana Matušková.

V každé výzvě je 750 milionů korun. Výzva číslo 2 je určena projektům, které mají minimálně podanou žádost o zahájení stavebního řízení. Výzva číslo 3 je pro projekty, které už mají platné pravomocné stavební povolení. Žádosti o dotaci mohou školy podávat do konce června, u výzvy 3 pak do konce dubna. Podrobnosti obou výzev najdou zájemci ZDE a ZDE.

Výzvy jsou součástí programu Rozvoj a obnova materiálně technické základny veřejných vysokých škol, který loni schválila vláda. Na program je v letech 2018 až 2027 určeno téměř 12,5 miliardy korun, z toho pro ubytovací a stravovací kapacity je pro celé období určeno cca 2,5 mld. Kč. Od roku 2020 bude v programu k dispozici ročně 1,7 miliardy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…