Ministerstvo spravedlnosti: Projekt Systém společného vzdělávání

26.04.2023 13:21 | Tisková zpráva

Ve dnech 18. – 20. dubna 2023 se uskutečnila již čtvrtá zahraniční cesta v rámci bilaterární spolupráce v projektu Systém společného vzdělávání, který je financován z programu Spravedlnost z finančního mechanismu Norské fondy 2014–2021.

Ministerstvo spravedlnosti: Projekt Systém společného vzdělávání
Foto: justice.cz
Popisek: Ministerstvo spravedlnosti ČR

Cesta s názvem Common International Workshop II v ČR navazovala na již realizovanou cestu do Norska s cílem porovnávání systémů v ČR a Norsku, především pak práci s odsouzeným, jejich zaměstnávání a porovnávání vzdělávacích systémů.

Anketa

Má smysl demonstrovat proti vládě?

97%
3%
hlasovalo: 41724 lidí

První den se norská delegace vydala na návštěvu věznice Příbram, kde byli seznámeni s organizací Vězeňská služba ČR, následně si prohlédli samotnou věznici. Kolegy zaujaly oddíly s vysokým stupněm zabezpečení a pracovní haly pro odsouzené, jejichž výstavba byla financována norskými fondy. Druhý den navštívili středisko Probační a mediační služby ČR v Českých Budějovicích. Proběhla prohlídka programového centra, včetně praktických ukázek práce s klienty. Odpoledne zavítali do Probačního domu v Písku, jehož výstavba byla rovněž realizována díky norským fondům.

Pracovní návštěva byla zakončena exkurzí Vazební věznice Praha – Ruzyně a ženské věznice v objektu Řepy. Program uzavřela společná večeře za účasti ředitele Vazební věznice Praha – Ruzyně Zbyška Trepeše a náměstka ministra spravedlnosti Karla Dvořáka. Norští kolegové chválili kladný a otevřený přístup řadových zaměstnanců ke všem vzneseným otázkám týkajících se personální situace v navštěvovaných objektech, počtů odsouzených a práce s nimi, jejich zaměstnávání uvnitř i vně objektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…