Ministerstvo spravedlnosti: Vše, co potřebujete vědět o elektronickém monitoringu, nyní nově a přehledně

16.05.2019 7:34

Elektronické náramky jsou v ostrém provozu od září loňského roku a Ministerstvo spravedlnosti spustilo v těchto dnech nové webové stránky věnující se právě elektronickému monitoringu.

Ministerstvo spravedlnosti: Vše, co potřebujete vědět o elektronickém monitoringu, nyní nově a přehledně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova ministerstva spravedlnosti

Stránky nabídnou veřejnosti pravidelně aktualizované informace o počtu monitorovaných osob, odpovědi na nejčastější otázky související s trestem domácího vězení a řadu dalších zajímavostí.  

Na úvodní stránce naleznou zájemci každý týden aktualizovaný počet osob, u kterých je nasazen výkon elektronické kontroly trestu domácího vězení, nahrazení vazby dohledem a podmíněného propuštění s dohledem. A to vše přehledně rozděleno podle soudních krajů. Pravidelně aktualizován bude také údaj o celkovém počtu osob, které elektronický náramek už měly. Nejnovější čísla hovoří o tom, že od startu monitoringu bylo do systému zařazeno již 206 osob.

Nové stránky se dělí do čtyř oblastí. Část věnující se elektronickému monitorovacímu systému jako takovému obsahuje například informace o technologii, kterou systém využívá, nebo slovníček pojmů z oblasti elektronického monitoringu a odpovědi na časté otázky. Informační text k elektronickému monitorovacímu systému si mohou zájemci stáhnout také ve formě brožury.

Další tematická oblast se zaměřuje na výběr těch ustanovení z právních předpisů, která umožňují využití elektronického monitorovacího systému u alternativních trestů a opatření. Laická i odborná veřejnost pak jistě ocení statistickou část. Ta přináší aktuální informace o počtu monitorovaných osob a zachycuje vývojové trendy. Údaje je možné prohlížet z několika hledisek: podle soudních krajů, podle uplatněné sankce, podle pohlaví a také podle věkových skupin.

Poslední část webových stránek se věnuje historii trestu domácího vězení a elektronického monitoringu u nás a poznatkům a zkušenostem ze zahraničí.

Nové stránky jsou dostupné ZDE, nebo z portálu justice.cz – Ministerstvo – Vězeňství – Elektronický monitorovací systém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…