Ministerstvo spravedlnosti ustavilo pracovní skupinu k rekodifikaci procesního práva

30.04.2016 8:16

V pátek se poprvé sešla na ministerstvu spravedlnosti pracovní skupina, jejímž cílem je vytvoření věcného záměru civilního řádu soudního.

Ministerstvo spravedlnosti ustavilo pracovní skupinu k rekodifikaci procesního práva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova ministerstva spravedlnosti

Jejími členy jsou uznávaní odborníci na procesní právo, konkrétně JUDr. Petr Lavický, prof. JUDr. Alena Winterová, JUDr. Bohumil Dvořák, JUDr. Jiří Spáčil, JUDr. Zdeněk Pulkrábek a JUDr. Eva Dobrovolná.

„Rekodifikaci procesního práva považuji za jeden z klíčových úkolů nutných pro zefektivnění našeho soudnictví. Hlavní zdroj inspirace jsme nalezli v rakouském kodexu, který reprezentuje osvědčenou a naší zemi blízkou právní tradici,“ uvedl ministr spravedlnosti Robert Pelikán. Hodláme také přihlížet k praktickým zkušenostem s uplatňováním této úpravy a dalším zahraničním zdrojům a výstupům z dřívějších rekodifikačních prací, dodal ministr Pelikán.

Ministerstvo spravedlnosti plánuje průběžně diskutovat o závěrech, ke kterým dojde rekodifikační skupina, a to jak s odbornou veřejností, tak i zástupci praxe s cílem dosáhnout široké shody všech zainteresovaných subjektů na podobě tohoto zásadního kodexu procesního práva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …