Ministerstvo spravedlnosti výrazně ušetří na energiích

22.08.2019 15:13

Ministerstvu spravedlnosti se podaří ušetřit výrazné finanční prostředky v provozních nákladech pro příští dva roky. Náklady za energie v rezortu klesnou o 18 %, což znamená úsporu 87 milionů korun.

Ministerstvo spravedlnosti výrazně ušetří na energiích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova ministerstva spravedlnosti

Nákup energií za výhodné ceny může ministerstvo realizovat na centrálním tržním místě, kde je zajištěna vysoká konkurence dodavatelů. V oblasti dodávek elektřiny a plynu nakupuje úřad od roku 2011 na Českomoravské komoditní burze Kladno. V srpnu tohoto roku nakoupilo ministerstvo 147 tisíc megawatthodin (MWh) elektřiny a 363 tisíc MWh zemního plynu za výrazně nižší ceny oproti současnému roku. Objem takto nakupovaných energii při důsledné centralizaci a dvouleté dodávce přesahující půl milionu MWh je pro rezort velmi výhodný a má svoji atraktivitu i pro dodavatele. Energie jsou ministerstvem spravedlnosti poptávány a nakupovány společně také pro objekty soudů všech stupňů, státní zastupitelství a budovy věznic, které jsou z hlediska spotřeby nejvýznamnější.  

Nejvíce se v příštích dvou letech resortu spravedlnosti sníží cena plynu, který zlevní v maloodběru meziročně o 27 % a ve velkoodběru o 28 %. Jen u těchto dvou produktů náklady klesnou o 71 milionů korun. Cena elektřiny v nízkém napětí bude nižší meziročně o 5 % a ve vysokém napětí o 8 %, což přinese úsporu dalších 16 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…