Ministerstvo vnitra: ČR usiluje po brexitu o smlouvu o policejní spolupráci s Velkou Británií

05.02.2021 9:15

Náměstek ministra vnitra Jakub Kulhánek jednal videokonferenčně ve čtvrtek 4. února s náměstkyní britského Ministerstva pro vnitřní bezpečnost Susan F. M. Williamsovou. Hlavním tématem byla budoucí bezpečnostní a policejní spolupráce se Spojeným královstvím Velké Británie a Severního Irska.

Ministerstvo vnitra: ČR usiluje po brexitu o smlouvu o policejní spolupráci s Velkou Británií
Foto: mvcr.cz
Popisek: Ministerstvo vnitra ČR

Vedle udržení bezpečnostní spolupráce na úrovni EU usiluje Česká republika o bilaterální smlouvu o policejní spolupráci mezi Českou republikou a Spojeným královstvím. „Představili jsme naši představu budoucí dohody, která by zajistila pokračování dosavadní spolupráce v bezpečnostní oblasti i po brexitu,“ sdělil po jednání Jakub Kulhánek, náměstek ministra vnitra. Britská strana projevila ochotu začít na podobě budoucí úpravy spolupracovat.

Dohoda by upravila spolupráci v oblasti potírání všech forem trestné činnosti s tím, že některým formám by mohla být v případě zájmu jedné ze stran věnována větší pozornost.

Současné právní nástroje, včetně Dohody o obchodu a spolupráci mezi Spojeným královstvím a EU, umožňují v některých oblastech pouze základní úroveň policejní spolupráce. „Dohoda o policejní spolupráci by tuto spolupráci pozvedla na vyšší úroveň a dále ji rozvíjela,“ vysvětlil Martin Vondrášek, náměstek policejního prezidenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

22:04 Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

Podíl zaměstnaných k celé populaci 15–64letých dosáhl v březnu 74,6%. Oproti březnu 2023 se snížil o…