Ministerstvo vnitra: Středisko pro nově zajištěné cizince a žadatele o mezinárodní ochranu

24.03.2020 18:49

Ministerstvo vnitra a Správa uprchlických zařízení MV zřizují v Bělé-Jezové přijímací středisko se zvláštním režimem

Ministerstvo vnitra: Středisko pro nově zajištěné cizince a žadatele o mezinárodní ochranu
Foto: mvcr.cz
Popisek: Ministerstvo vnitra ČR

Do přijímacího střediska v Bělé-Jezové budou z bezpečnostních důvodů automaticky umísťováni všichni nově zajištění cizinci a noví žadatelé o mezinárodní ochranu. Tito cizinci zůstanou? v zařízení pod dohledem pracovníků Zdravotnického zařízení MV a cizinecké policie po dobu nezbytně nutnou k vyloučení nákazy a provedení příslušných zdravotních testů.

Dočasné zařízení je preventivního charakteru a neslouží nemocným cizincům, s ohledem na ochranu zaměstnanců v něm nebudou pracovat zaměstnanci Správy uprchlických zařízení! Zařízení v Bělé-Jezové dosud fungovalo jako zařízení pro zajištění cizinců a pobytové středisko, současní klienti pobytového střediska jsou v tuto chvíli stěhováni do zařízeních v Kostelci nad Orlicí a Havířově.

Ostatní opatření
Ve všech zařízeních provozovaných Správou uprchlických zařízení platí do odvolání zákaz návštěv, pracovníci jsou vybaveni potřebnými ochrannými pomůckami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…