Ministerstvo vnitra: Upřesnění k informační platformě

25.09.2023 16:08 | Tisková zpráva

V deníku Právo a v dalších médiích se objevily informace o rámcových dohodách na zajištění plakátovacích ploch ve městech a obcích a dalších ploch ve vlacích pro komunikaci Ministerstva vnitra.

Ministerstvo vnitra: Upřesnění k informační platformě
Foto: mvcr.cz
Popisek: Ministerstvo vnitra ČR

Jedná se o pokračování dlouhodobé informační platformy, kterou Ministerstvo vnitra spustilo v únoru letošního roku a která zahrnuje online i offline formáty. Jejím cílem je srozumitelně informovat o službách státu pro lidi a poskytovat jasné a přehledné informace o aktuálních tématech. Nejedná se o komunikaci politických stran, ale o informace ze strany státu.

Anketa

Zvládl podle vašeho názoru moderátor ČT Jakub Železný páteční debatu s Miroslavem Ševčíkem v Událostech, komentářích?

1%
98%
hlasovalo: 11911 lidí

Tento dlouhodobý projekt využívají státní úřady a veřejné instituce pro poskytování potřebných informací ve formě, která je přístupná i lidem, kteří nesledují tradiční média. Proto využívá místní vývěsky a prostory v hromadné dopravě. Zaměřuje se na aktuální a potřebné informace v oblasti vnitřní bezpečnosti, informování veřejnosti v souvislosti s válkou na Ukrajině, sociální podpory a dalších forem státní pomoci, exekucí a oddlužení, prevence kriminality apod.

„Jedním z úkolů státu je informovat veřejnost o tom, co pro lidi dělá, a přinášet ověřená fakta o aktuální situaci. Webové stránky, plakáty a vývěsky jsou jedním z prostředků, jak tenhle důležitý úkol plnit,“ říká ministr vnitra Vít Rakušan.

Částka 42 milionů, kterou média zmiňují, neodpovídá aktuální situaci. Ve skutečnosti je uzavřena pouze rámcová smlouva na zajištění ploch ve vlacích v hodnotě 15 milionů (bez DPH). Tato částka nepředstavuje skutečné náklady, ale maximální možné plnění z rámcové smlouvy, která je uzavřená do konce roku 2024. Skutečné čerpání bude probíhat podle aktuální situace a potřeby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …