Ministerstvo vnitra: Vláda schválila zprávy o migraci a vnitřní bezpečnosti a akční plán boje proti terorismu

27.08.2019 13:52

Vláda 26. srpna 2018 schválila materiály Ministerstva vnitra. Jedná se o každoroční souhrnné zprávy za předchozí rok v oblasti migrace a integrace cizinců a v oblasti vnitřní bezpečnosti a veřejného pořádku. Vláda také schválila aktualizovaný akční plán boje proti terorismu na následující dva roky.

Ministerstvo vnitra: Vláda schválila zprávy o migraci a vnitřní bezpečnosti a akční plán boje proti terorismu
Foto: mvcr.cz
Popisek: Ministerstvo vnitra ČR

Zpráva o situaci v oblasti migrace a integrace cizinců na území ČR v roce 2018
Zpráva poskytuje souhrn informací o migraci cizinců na našem území, popisuje hlavní vývojové migrační trendy a rovněž podává přehled o aktivitách a přijatých opatřeních za dané období. Zpráva se věnuje i problematice integrace cizinců a migraci v kontextu Evropské unie. V oblasti nelegální migrace, trestné činnosti cizinců či mezinárodní ochrany nedošlo v roce 2018 k nijak dramatickým změnám. Stále platí, že ve srovnání s ostatními evropskými zeměmi ČR není zemí, přes kterou by procházely významné migrační trasy.
Zprávu o situaci v oblasti migrace a integrace cizinců na území ČR v roce 2018 včetně příloh naleznete ZDE.

Zpráva o situaci v oblasti vnitřní bezpečnosti a veřejného pořádku na území ČR v roce 2018
Zpráva poskytuje především souhrnné informace o vývoji, struktuře a dynamice kriminality, jejích pachatelích a obětech, informuje o zjištěných škodách a zajištěných výnosech trestné činnosti, o aktivitách exekutivy a legislativy v oblasti bezpečnostní politiky a identifikuje rizika a oblasti, na které je zapotřebí soustředit pozornost kompetentních orgánů státní správy. Situace v oblasti vnitřní bezpečnosti zůstala v roce 2018 stabilizovaná. Stejně jako v předchozích letech nedošlo k závažnému narušení veřejného pořádku. Kriminalita je nejnižší za posledních 15 let (pokles o 4,9 % oproti roku 2017). Přímá objasněnost mírně stoupla na 48,2 %.
Zprávu o situaci v oblasti vnitřní bezpečnosti a veřejného pořádku na území ČR v roce 2018 naleznete ZDE.

Akční plán boje proti terorismu 2019–2020
Akční plán obsahuje sedm konkrétních úkolů v pěti oblastech, kterými jsou koordinace, komunikace, podpora a prevence, monitoring a analýza a legislativa. Konkrétně se jedná například o zefektivnění komunikace státu s veřejností v případě teroristického útoku nebo rozdělování dotací na ochranu měkkých cílů.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…