Ministerstvo vnitra hlásí 15 milionů výpisů na Czech POINTu

08.05.2016 13:20

Kontaktní místa Czech POINT úspěšně fungují už 9 let. 5. května byl na pobočce České pošty v Hostivicích vydán výpis s pořadovým číslem 15 000 000.

Ministerstvo vnitra hlásí 15 milionů výpisů na Czech POINTu
Foto: Archiv
Popisek: Czechpoint

Konkrétně šlo o výpis z rejstříku trestů fyzických osob, což je na kontaktních místech veřejné správy dlouhodobě nejžádanější výpis (téměř 42 % ze všech výpisů). Nově také mohou tento výpis získat držitelé datových schránek zdarma v elektronické podobě pouhým vyplněním formuláře na Portálu veřejné správy.

7 177 kontaktních míst Czech POINT je možné navštívit na obecních úřadech, pobočkách České pošty, Hospodářské komory, na pobočkách ČSOB i na českých zastupitelských úřadech v zahraničí.

Czech POINT je univerzální kontaktní místo veřejné správy poskytující občanům zejména ověřené výpisy z centrálních registrů, jako jsou rejstřík trestů, veřejný rejstřík nebo registr živnostenského podnikání atd. a řadu dalších služeb, např. podání žádosti o zřízení datové schránky nebo autorizovanou konverzi dokumentů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správy železnic: Po pravém břehu Labe se pojede rychleji, zruší se všechny přejezdy

7:02 Správy železnic: Po pravém břehu Labe se pojede rychleji, zruší se všechny přejezdy

Rekonstrukce více než 30 kilometrů dlouhého úseku mezi Lysou nad Labem a Mělníkem má svého projektan…