Ministerstvo vnitra informovalo britské občany v Česku o brexitovém zákonu

02.02.2019 9:06

Ředitelka odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra Pavla Novotná informovala ve čtvrtek 24. ledna 2019 britské občany v České republice o brexitovém zákonu.

Ministerstvo vnitra informovalo britské občany v Česku o brexitovém zákonu
Foto: mvcr.cz
Popisek: Ministerstvo vnitra ČR

Při akci Open Evening for UK Nationals, pořádané britskou ambasádou, hovořila napřímo ke 120 hostům a přes živé vysílání na facebooku k dalším z tisíců Britů žijících v České republice. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) se na informování britských občanů v České republice o brexitovém zákonu nedávno domluvil s britským velvyslancem Nickem Archerem.

Pavla Novotná představila návrh brexitového zákona a zaměřila se především na problematiku pobytových oprávnění. Zákon se týká Britů, kteří ke dni vystoupení Spojeného království Velké Británie a Severního Irska z Evropské unie bez dohody legálně pobývají v České republice.

Zákon dále řeší dílčí otázky spojené s uzavíráním manželství, nabýváním občanství České republiky, přístupem na trh práce, existujícím penzijním připojištěním a stavebním spořením, jakož i status vysokých škol, studentů a akademických pracovníků, otázku přímých daní či uznávání odborných kvalifikací.

Zákon nabude účinnosti pouze v případě, že Spojené království Velké Británie a Severního Irska vystoupí z Evropské unie bez dohody o vystoupení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…