Ministerstvo vnitra spolupracuje na výstavním projektu Založeno 1918

19.08.2017 17:20 | Zprávy

Ministerstvo vnitra podepsalo ve středu 16. 8. 2017 společně s Kanceláří prezidenta republiky, Vojenským historickým ústavem a Českou poštou memorandum o spolupráci na výstavním projektu Založeno 1918, připravovaném ke stému výročí založení Československé republiky.

Ministerstvo vnitra spolupracuje na výstavním projektu Založeno 1918
Foto: mvcr.cz
Popisek: Ministerstvo vnitra ČR

V rámci projektu Založeno 1918 připravují Ministerstvo vnitra a Národní archiv výstavu s názvem Labyrintem dějin českých zemí, která bude probíhat od ledna do června 2018 v Císařské konírně v areálu Pražského hradu.

Interaktivní výstava s chronologicky řazenými významnými milníky vývoje českého státu od 10. století do současnosti ukáže návštěvníkům například Zlatou bulu sicilskou a Zlatou bulu českého krále a císaře svaté říše římské národa německého Karla IV. či pohřební insignie Přemysla Otakara II. Z novějších archiválií budou k vidění originály pečetidel malého a velkého státního znaku Československa z 20. let minulého století, Washingtonská deklarace, vytvořená Tomášem Garriguem Masarykem, a další významné dokumenty.

Ministerstvo vnitra připravuje v rámci oslav významných výročí roku 2018 celkem 18 akcí, z nichž 14 organizačně zajišťuje odbor archivní správy Ministerstva vnitra a státní archivy, tři Generální ředitelství hasičského záchranného sboru a jednu Policie ČR.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…