Ministerstvo vnitra vytvořilo nový informační systém mezinárodní ochrany IS AZYL III

22.02.2023 10:57 | Tisková zpráva

Ministerstvo vnitra vybudovalo nový spolehlivý a bezpečný informační systém pro evidenci osob a řízení v oblasti mezinárodní ochrany v České republice IS AZYL III.

Ministerstvo vnitra vytvořilo nový informační systém mezinárodní ochrany IS AZYL III
Foto: mvcr.cz
Popisek: Ministerstvo vnitra ČR

Hlavními uživateli budou především pracovníci odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra, dále pak Policie České republiky, soudy atd. Nový systém splňuje aktuální legislativní požadavky v oblasti řízení ve věci mezinárodní ochrany, kybernetické bezpečnosti a výkonu spisové služby.

IS AZYL III byl vytvořen jako funkčně nezávislý systém umožňující výměnu informací s dalšími informačními systémy státní správy. Samotné řešení projektu zahrnovalo kromě vybudování nového informačního systému, migraci dat z předchozího systému IS AZYL II, zajištění provozu v následujících letech a také jeho další rozvoj.

Nový IS AZYL II je financován z prostředků z Národního programu Azylového, migračního a integračního fondu (registrační číslo projektu: AMIF/11/01).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…