Ministerstvo zahraničí: Další kolo Strategického dialogu s USA

22.06.2018 9:20

Na MZV ČR proběhlo 21. června 2018 již 8. kolo Strategického dialogu mezi ČR a USA. Delegaci USA vedenou náměstkem ministra zahraničních věcí A. Wessem Mitchellem přijali náměstci ministra zahraničních věcí ČR Ivo Šrámek a Martin Tlapa.

Ministerstvo zahraničí: Další kolo Strategického dialogu s USA
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Strategický dialog je potvrzením dlouhotrvajícího partnerství mezi ČR a USA. V letošním roce si připomínáme výročí 100 let od založení nezávislého československého státu, na jehož vzniku se Spojené státy nemalou měrou podílely.

Během otevřeného a přátelského jednání byla zdůrazněna důležitost transatlantického partnerství a připravenost obou zemí jej nadále rozvíjet. Mezi projednávaná témata patřila spolupráce v oblasti bezpečnosti a obrany, nadcházející summit NATO či regionální otázky jako Visegrádská spolupráce, Východní partnerství a západní Balkán.

Tématy dialogu byly rovněž obchod, investice a zájmy obou zemí v oblasti energetické bezpečnosti. Partneři potvrdili význam pravidelných konzultací, zejména v otázkách, které jsou oběma stranami vnímány odlišně, s cílem posílení vzájemného spojenectví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

22:03 Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

Ve středu 8. května se v Poslanecké sněmovně uskuteční tradiční Den otevřených dveří. U příležitosti…