Ministerstvo zahraničí: Konference „Brexit jako zrcadlo Evropy“

26.02.2019 9:04

Právnickou konferenci „Brexit jako zrcadlo Evropy“ uspořádá 5. dubna 2019 Česká společnost pro evropské a srovnávací právo ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí ČR v Černínském paláci.

Ministerstvo zahraničí: Konference „Brexit jako zrcadlo Evropy“
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Necelé tři roky poté, co si Britové v referendu těsnou většinou odhlasovali, že chtějí opustit Evropskou unii, zbývá do faktického vystoupení Británie z EU jen pár týdnů – mělo by k němu dojít 29. března 2019.

Britský parlament sice vyloučil možnost „tvrdého“ brexitu, zároveň však, alespoň prozatím, odmítá jedinou dohodu, se kterou je Unie ochotna dále pracovat. Soudní dvůr připustil možnost odvolání vystoupení, je však vůbec představitelné, že by si Spojené království vše rozmyslelo a rozhodlo se zůstat? V úvahu připadá také prodloužení lhůty pro vystoupení. Co by to znamenalo pro blížící se volby do Evropského parlamentu? A až Spojené království skutečně z Unie vystoupí, jaké důsledky bude mít tato událost pro občany, pro ekonomiku, pro státy, pro mezinárodní vztahy, pro Evropu a pro svět?

Na tyto a mnohé další otázky budou účastníci konference hledat odpovědi pouhý týden po datu plánovaného brexitu, o němž se ještě neví, zda nastane či nikoliv. Mezi řečníky budou odborníci z diplomacie, evropských institucí, akademické sféry i advokacie.

Finální program konference a přihlašovací formulář budou k dispozici od 1. března 2019 ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…