Ministerstvo zahraničí: Konference ke 100. výročí vzniku československé diplomacie

23.10.2018 15:48

Ministři zahraničních věcí České republiky Tomáš Petříček a Slovenska Miroslav Lajčák společně zahájí v Černínském paláci konferenci věnovanou 100. výročí vzniku československé diplomacie. Konference pořádaná Ministerstvem zahraničních věcí ČR ve spolupráci s Velvyslanectvím Slovenska v Praze se uskuteční ve čtvrtek 25. října 2018.

Ministerstvo zahraničí: Konference ke 100. výročí vzniku československé diplomacie
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Na úvod konference „100. výročí vzniku československé diplomacie“ vystoupí oba ministři zahraničních věcí s projevy věnovanými stoletému výročí. Následně ministři vystoupí i v panelové diskusi na téma „Kam směřuje aktuální česká a slovenská zahraniční politika“. Další panelové diskuze budou věnovány ohlédnutí za vznikem a vývojem československé diplomacie a jejím změnám po roce 1989.

Konference je součástí oslav 100. výročí české státnosti. Akce se zúčastní velvyslanci akreditovaní v ČR, řada významných diplomatů, zástupci akademické obce z řad politologů, historiků a studentů.

Vpředvečer konference se ve Velkém sále Černínského paláce uskuteční slavnostní koncert Pražského komorního orchestru, kde budou předneseny mimo jiné skladby Antonína Dvořáka a Eugena Suchoně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…