Ministerstvo zahraničí: Mezinárodní Pražská konference o sociální Evropě

28.02.2019 9:04

Třetí ročník Pražské konference o sociální Evropě proběhne 28. února a 1. března 2019 v Černínském paláci. Konference se koná pod záštitou ministra zahraničních věcí ČR Tomáše Petříčka.

Ministerstvo zahraničí: Mezinárodní Pražská konference o sociální Evropě
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Digitalizace výroby i služeb zásadně promění trh práce. Potud panuje shoda mezi politiky i podnikateli, levicí i pravicí, starými i novými členskými státy Evropské unie. Mezinárodní Pražská konference o sociální Evropě je fórem, kde se k debatě o evropské sociální politice setkávají zástupci starých a nových členských států Unie. Cílem pořadatelů akce - Masarykovy demokratické akademie zastoupení Friedrich-Ebert-Stiftung v ČR a Nadace pro evropská progresivní studia (FEPS) je podpora debaty o cestách k posílení společných prvků sociální politiky v Evropské unii.

Na konferenci vystoupí náměstek ministra zahraničních věcí Aleš Chmelař, bývalý evropský komisař pro sociální věci László Andor, tajemnice Evropské odborové konfederace Liina Carr, rektorka brněnské Mendelovy univerzity a expertka na mezinárodní zdanění profesorka Danuše Nerudová, předsedkyně Nadace pro evropská progresivní studia a evropská poslankyně Maria Joao Rodrigues nebo předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula.

Celý program konference naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…