Ministerstvo zahraničí: Pomoc občanům na mezinárodních letištích v Evropě

16.03.2020 15:39

Informace o možnosti využít mimořádné autobusové spojení pro občany, kteří uvízli v důsledku opatření proti šíření nového koronaviru v různých evropských zemích.

Ministerstvo zahraničí: Pomoc občanům na mezinárodních letištích v Evropě
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Vyzýváme občany,aby se pokusili v prvé řadě využít možnosti dopravit se do ČR vnitrostátní komerční přepravou nebo aby je na letišti vyzvedl rodinný příslušník.

Mimořádné přepravy se mohou zúčastnit pouze občané ČR, kterým byla zrušena navazující doprava do ČR v důsledku zavedených opatření.

Na všechny cestovatele bude nahlíženo jako na cestovatele z rizikových zemí a přeprava nebude umožněna osobám, které budou vykazovat příznaky onemocnění. Informace k odjezdům:

17.3. ÚTERÝ připravujeme
LONDÝN
- 2 autobusy ve večerních hodinách (kapacita naplněna!) -Tel. +4477 6968 2442. Informace ZDE

16.3. PONDĚLÍ
FRANKFURT - 1. autobus cca 12:00, 2.autobus 21:30-22:00 -Tel:+491702479956 - Terminál 1 - autobusové parkoviště
VÍDEŇ - 1. autobus 19:00, 2. autobus 22:00 a 3. autobus 00:00 - Tel:+4367684964615 - zastávka H9 linkového autobusu před příletovou halou. Informace ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…