Ministerstvo zahraničí: Publikace Česká diplomacie 2018 shrnuje to nejdůležitější

18.06.2019 8:17

Publikace „Česká diplomacie 2018“ přináší shrnutí toho nejdůležitějšího, co se v české zahraniční politice v roce 2018 odehrálo. Ohlíží se za významnými aktivitami roku, které naše diplomacie uskutečnila, a rovněž nabízí přehled práce českých diplomatů na všech kontinentech.

Ministerstvo zahraničí: Publikace Česká diplomacie 2018 shrnuje to nejdůležitější
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Tento výčet není a ani nemůže být úplný. Měl by však být faktografickou pomůckou pro pochopení hlavních trajektorií, po kterých se v souladu s dlouhodobou zahraničněpolitickou koncepcí a platným vládním programem ubíraly v daném roce aktivity Ministerstva zahraničních věcí.

Součástí publikace je kompletní přehled stykových akcí za daný rok, které se uskutečnily na úrovni nejvyšších ústavních činitelů, ministrů, výborů Poslanecké sněmovny a Senátu PČR a náměstků ministrů; dále faktografické tabulky, které nabízejí přehledy zastupitelských úřadů ČR ve světě, honorárních konzulátů ČR, Českých center, účasti ČR v zahraničních misích a operacích a volebních pozorovatelských misích OBSE a EU a konečně přehled mezinárodních smluv, které pro ČR vstoupily v daném roce v platnost.

Počínaje rokem 2019 se Ministerstvo zahraničních věcí chce formou ročenky „Česká diplomacie“ takto pravidelně ohlížet za každým rokem uplynulým.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.