Ministerstvo zahraničních věcí: Diskuse se zástupci Evropské investiční banky

28.10.2017 22:45

Jednání uvedl náměstek ministra zahraničních věcí Martin Tlapa, který ocenil angažmá EIB v rozvojových zemích a uvítal možnost užší bilaterální spolupráce.

Ministerstvo zahraničních věcí: Diskuse se zástupci Evropské investiční banky
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

„Česká republika vítá, že Evropská unie bude nyní více podporovat udržitelné investice v rozvojových zemích prostřednictvím EIB. Zásadní je vytvářet v těchto zemích pracovní místa tak, aby zejména mladí lidé neměli důvod je opouštět. ČR se na tomto procesu hodlá aktivně podílet.“

Maria Shaw-Barraganová, ředitelka pro globální partnery EIB, zdůraznila měnící se kontext zahraniční rozvojové spolupráce a rostoucí význam inovativních finančních nástrojů na podporu udržitelného rozvoje partnerských zemí. Užší spolupráci s Českou republikou přivítala. 

Setkání se zúčastnili zástupci několika resortů (Ministerstvo financí, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo zemědělství, Ministerstvo životního prostředí), finančních institucí (Českomoravská záruční rozvojová banka, Česká exportní banka, EGAP), České rozvojové agentury, soukromého sektoru (Platforma podnikatelů v zahraniční rozvojové spolupráci, Asociace pro rozvoj infrastruktury) i nevládních organizací (Fórum pro rozvojovou spolupráci FoRS).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

22:03 Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

Zoo Liberec slaví další chovatelský úspěch. Díky dlouholetým zkušenostem se libereckým odborníkům po…