Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Tlapa jednal o ekonomickém rozvoji Etiopie

31.07.2016 11:30

Českou republiku navštívila delegace etiopské Hospodářské komory v rámci projektu Aid for Trade, jehož hlavním cílem je posílit kapacitu a schopnosti Etiopie v oblasti mezinárodního obchodu. Při jednání s náměstkem Martinem Tlapou na MZV se zúčastněné strany shodly na přínosech rozvojové spolupráce pro zlepšování obchodu a podnikání.

Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Tlapa jednal o ekonomickém rozvoji Etiopie
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Náměstek ministra zahraničních věcí Martin Tlapa 26. července 2016 přijal delegaci Hospodářské komory a sektorové asociace Addis Abeby (AACCSA), již vedl její prezident Elias Geneti Simma. Zástupci AACCSA pobývají v ČR v rámci rozvojového projektu Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Aid for Trade – Podpora transformace privátního sektoru v Etiopii, který realizuje Hospodářská komora ČR.

Náměstek Tlapa během setkání představil zástupcům AACCSA pilíře české ekonomické diplomacie, které zahrnují mimo jiné síť ekonomických diplomatů i velvyslanců v rámci jednotné zahraniční sítě, a jejich asistenci firmám, pořádání konferencí a seminářů, projekty ekonomické diplomacie, Mapu globálních oborových příležitostí a organizování obchodních misí ve spolupráci s podnikatelskými sdruženími.

Prezident AACCSA potvrdil zájem na oboustranně výhodných vztazích a rovněž ocenil pokračování zahraniční rozvojové spolupráce ČR v Etiopii. Oba jednající se shodli na tom, že tuto spolupráci je potřeba maximálně zaměřit na rozvoj obchodu a podnikání, což zároveň představuje výhody. Dále je třeba klást důraz na jedinečný český přístup k budování místních kapacit. Tomu by měl pomoci i nový rozvojový diplomat, jenž bude působit v Addis Abebě. Dle prezidenta AACCSA jsou československé technologie v Etiopii dobře známé, mnoho Etiopanů totiž kdysi v ČR studovalo. V současnosti však využívají ekonomického potenciálu Etiopie především asijské země.

Náměstek Tlapa jednal o ekonomickém rozvoji Etiopie

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …