Ministerstvo zahraničních věcí spolupracuje na Česko–rakouské knize o historii

30.08.2016 16:53

Na konci srpna 2016 vstoupila do další fáze práce na společné Česko – rakouské knize o historii. Do projektu, jehož realizátorem je na české straně Masarykův ústav a Archiv Akademie věd České republiky, v.v.i., se na české straně zapojilo Ministerstvo zahraničních věcí, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Kraj Vysočina a Jihomoravský kraj. Ministerstva i kraje dospěly ke shodě na formě financování projektu a jeho obecné podpoře a formálně přijaly Prohlášení o realizaci projektu Česko-rakouské knihy o historii/didaktické učební pomůcky k výuce dějepisu.

Ministerstvo zahraničních věcí spolupracuje na Česko–rakouské knize o historii
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Česko-rakouská kniha o historii se bude věnovat výkladu společných i rozdělujících českých a rakouských dějin a historického vývoje jejich společností se zvláštní pozorností na dodnes působící vzorce myšlení, stereotypy a obrazy nepřátel. Odbourání těchto stereotypů představuje jeden ze základních předpokladů pro další rozvoj česko-rakouských vztahů.

Projekt byl zahájen v roce 2014 a představení Knihy o historii veřejnosti se předpokládá na rok 2017.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…