Ministerstvo zahraničních věcí vítá podání žádosti Bosny a Hercegoviny o členství v EU

19.02.2016 10:48

Česká republika vítá podání žádosti Bosny a Hercegoviny o členství v EU, ke kterému došlo 15. února 2016 v Bruselu na okraj zasedání Rady pro zahraniční záležitosti (FAC) do rukou nizozemského ministra zahraničních věcí Berta Koenderse zastupujícího předsedající zemi Rady EU. Podobně jako ostatní členské země V4 je i ČR stálým a dlouhodobým podporovatelem Bosny a Hercegoviny v jejím úsilí o integraci do EU.

Ministerstvo zahraničních věcí vítá podání žádosti Bosny a Hercegoviny o členství v EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

ČR podání přihlášky Bosny a Hercegoviny ke členství v EU vnímá jako vyjádření pokroku, ke kterému došlo zejména v uplynulém roce schválením a prováděním Reformní agendy a souvisejícího Akčního plánu. Podání žádosti zřetelně ukazuje, jaký kus cesty ušla Bosna a Hercegovina od uzavření Daytonských mírových dohod v roce 1995.

Věříme, že tento důležitý krok pomůže vyřešit otevřené otázky a přispěje k pokroku v implementaci reformní agendy, který je nezbytný pro další posun země v procesu evropské integrace a pro zlepšení sociálních a ekonomických podmínek jejích obyvatel. ČR bude usilovat o to, aby Rada pro všeobecné záležitosti (GAC) co nejdříve požádala Evropskou komisi o vypracování hodnocení podané přihlášky (avis).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…