Ministerstvo zdravotnictví: Antibiotik je pro další období dostatek

26.11.2023 16:13 | Tisková zpráva

Ve čtvrtek 23. listopadu proběhlo další pravidelné jednání pracovní skupiny pro dostupnost léčiv za účasti zástupců Ministerstva zdravotnictví, distributorů léčiv, Státního ústavu pro kontrolu léčiv a prezidenta České lékárnické komory Aleše Krebse.

Ministerstvo zdravotnictví: Antibiotik je pro další období dostatek
Foto: mzcr.cz
Popisek: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Podle informací od držitelů licence, distributorů a Státního ústavu pro kontrolu léčiv je antibiotik pro děti a dorost, léků na horečku a kašel nebo dalších léčiv pro další období dostatek.

„Do České republiky jsou průběžně zaváženy penicilinové suspenze. Přesto může docházet k lokální nedostupnosti. Situace z konce loňského roku by se neměla opakovat a díky mimořádným dodávkám ze zahraničí a intenzivním jednáním s držiteli licence i distributory očekáváme dostatečné pokrytí potřeby. Penicilinové tablety jsou nadále plošně dostupné,“ řekl náměstek ministra zdravotnictví Jakub Dvořáček.

I nadále platí, že každý pacient v České republice dostane účinnou antibiotickou léčbu. Během prosince má do České republiky dorazit větší množství nejen penicilinových suspenzí, a i v dalších měsících jsou očekávány kontinuální dodávky antibiotik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: Před pěti lety si odbyly handbike svou premiéru na letišti v Plasech

10:28 Nadace ČEZ: Před pěti lety si odbyly handbike svou premiéru na letišti v Plasech

Víkendový program 22. Dne ve vzduch s Plzeňským krajem byl v sobotu tradičně obohacen o charitativní…