Ministerstvo zdravotnictví apeluje na hlášení dat do informačního systému

10.05.2022 18:47 | Tisková zpráva

Informační systémy, kontrolující stav epidemie covid-19, jsou funkční a zůstávají plně v provozu.

Ministerstvo zdravotnictví apeluje na hlášení dat do informačního systému
Foto: mzcr.cz
Popisek: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Intenzita šíření koronaviru v populaci klesá, s přechodem do sezóny pozdního jara a léta se rovněž snižují zdravotní dopady, klesají počty hospitalizovaných. Lze však očekávat opětovný nárůst počtu nakažených v podzimních měsících, proto všechny komponenty informačního systému pro kontrolu stavu epidemie zůstávají plně v provozu. Systém zajišťuje sledování počtu nakažených, počtu komplikovaných případů nákazy, zátěž nemocnic a zejména očkování proti covid-19. Jsou tedy udrženy v platnosti i povinnosti pro hlásící subjekty, zejména:

  • hlášení očkování proti covid-19 od všech očkujících poskytovatelů zdravotních služeb
  • hlášení výsledků všech provedených testů na covid-19 od všech testujících poskytovatelů zdravotních služeb
  • hlášení všech hospitalizací z důvodu covid-19 nemocnicemi
  • hlášení všech nákaz pracovníků a klientů sociálních služeb od pobytových sociálních zařízení

Ministerstvo zdravotnictví tímto děkuje všem poskytovatelům zdravotních služeb, poskytovatelům sociálních služeb a dalším subjektům za udržení pravidelného a neodkladného hlášení výše uvedených dat. Všechny tyto funkce jsou zdrojem nepostradatelných dat pro včasné zachycení potenciálních rizik, a zejména pro řízení epidemie na podzim 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

22:04 Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

Trénovali to, co se skutečně stalo.