Ministerstvo zemědělství: Cena pro mladé vědecké pracovníky

23.02.2019 17:06

Vědci se mohou hlásit, ministerstvo zemědělství pro ně vypsalo ceny

Ministerstvo zemědělství: Cena pro mladé vědecké pracovníky
Foto: mze.cz
Popisek: Ministerstvo zemědělství ČR

Zemědělští vědci se mohou hlásit do soutěže o Ceny ministra zemědělství. Udělují se za výzkum a vývoj v oblasti udržitelného hospodaření s přírodními zdroji, zemědělství a lesnictví a také produkce potravin. Uzávěrka přihlášek je 15. března letošního roku.

Cena pro mladé vědecké pracovníky je určena vědcům do 35 let. Oceňuje se například recenzovaný odborný článek, patent, užitný vzor, software, prototyp, metodika nebo specializovaná mapa s odborným obsahem. Cena za realizovaný výsledek ve výzkumu a experimentálním vývoji má stejné zaměření (pouze se neuděluje za odborný článek). U obou je podmínkou, aby výsledky vznikly s pomocí podpory poskytnuté Ministerstvem zemědělství na vědu a výzkum. To loni vyplatilo přibližně 425 milionů korun na výzkumné projekty a zhruba 453 milionů na dlouhodobý rozvoj výzkumných organizací.

Finanční odměnu získají vědci na prvních třech místech, a to 90, 70 a 50 tisíc korun. Cenu vítězům předá ministr zemědělství na veletrhu Země živitelka v srpnu 2019.

Všechny podklady k soutěži jsou na stránkách České akademie zemědělských věd a MZe ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…