Ministerstvo zemědělství: Posun termínů zavedení zpřísněných hraničních kontrol v agrárním dovozu z EU do Velké Británie

17.09.2021 16:09 | Tisková zpráva

Vláda Spojeného království stanovila dne 14. září 2021 nový harmonogram zavedení zpřísněných kontrol dovozu zboží z EU do UK.

Ministerstvo zemědělství: Posun termínů zavedení zpřísněných hraničních kontrol v agrárním dovozu z EU do Velké Británie
Foto: mze.cz
Popisek: Ministerstvo zemědělství ČR

U těchto opatření dojde k časovému posunu jejich vymáhání, což má umožnit obchodníkům (a UK státní správě a infrastruktuře) lépe se připravit na jejich realizaci:

  • Začátek povinnosti zasílání předběžného oznámení o zásilce zboží živočišného a rostlinného původu se odsouvá z 1. října 2021 na 1. leden 2022.
  • Nové požadavky na vývozní zdravotní osvědčení (Export Health Certificate) budou aplikovány od 1. července 2022 (původně1. října 2021).
  • Fytosanitární osvědčení a fyzické kontroly zboží živočišného a rostlinného původu na stanovištích hraniční kontroly budou realizovány od 1. července 2022 (původně 1. ledna 2022).
  • Prohlášení o bezpečnosti (Safety and Security Declaration) bude vyžadováno od 1. července 2022 (původně 1. ledna 2022).

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…