Ministerstvo zemědělství se distancuje od brožury, která má údajně oslavovat kolektivizaci

07.07.2015 15:54

Reakce Ministerstva zemědělství na tiskovou zprávu Asociace soukromého zemědělství, v níž tvrdí, že MZe poskytlo záštitu na brožuru, která má údajně oslavovat kolektivizaci. Nic takového se však nestalo!

Ministerstvo zemědělství se distancuje od brožury, která má údajně oslavovat kolektivizaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zemědělství

Ministerstvo zemědělství poskytlo záštitu na akci „Výstava historických zemědělských strojů k 60. výročí založení zemědělského družstva Oprostovice“. To, že vznikla k této výstavě i publikace údajně oslavující kolektivizaci, jsme se dozvěděli až z médií. Ministerstvu nebyla brožura zaslána ke schválení. Logo MZe tedy na ní bylo použito neoprávněně. MZe dostalo ke schválení pouze návrh banneru, který se na akci objevil a ten byl schválen.

Z výše uvedeného je zřejmé, že vzniklé skutečnosti nemohlo Ministerstvo předejít. Žadatelé o záštitu totiž mají povinnost nám zaslat všechny materiály, kde chtějí použít logo MZe, k odsouhlasení. K tomu tentokrát nedošlo.

Pan ministr se k uvedené věci vyjádřil v prohlášení pro Asociaci soukromého zemědělství, které přikládáme v příloze. Jeho hlavním sdělením byla snaha o neprohlubování příkopů v zemědělské veřejnosti, aby ji nevyčerpávaly uměle vyvolávané spory. Naopak vyzval k jednotě, protože pouze ta povede k většímu vlivu zemědělců ve společnosti. Rovněž zdůraznil, že násilnou kolektivizaci ve svém projevu zcela jasně odsoudil - ostatně jeho rodina byla za komunistického režimu kolektivizací rovněž postižena.

Nutno dodat, že přímo na akci bylo i mnoho malých soukromých zemědělců, kteří také poskytli většinu strojů, jež byly na výstavě prezentovány.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…