Ministr Ludvík na Kubě projedná spolupráci v oblasti zdravotnictví

05.02.2017 20:17

Ve dnech 4.–10. února 2017 navštíví ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík spolu s doprovodnou podnikatelskou misí Kubánskou republiku (KR).

Ministr Ludvík na Kubě projedná spolupráci v oblasti zdravotnictví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na pražského primátora za ČSSD Miloslav Ludvík

Delegace vedená za MZ ministrem Ludvíkem tak naváže na návštěvu širší delegace (MZ, MZV a MZe) ze září 2016. Zdravotnická část delegace tehdy předjednala spolupráci v oblasti vzdělávání, výzkumu, klinických testů a zdravotnických záchranných služeb. Předmětem současné cesty bude hlubší diskuze o možnostech financování klinických studií léčivých prostředků vyvíjených na Kubě či např. vzájemná výměna zkušeností, pokud jde o vzdělávací programy pro lékaře i zdravotní sestry.

Jedním z hlavních bodů programu bude bilaterální jednání s kubánským protějškem, kterým je ministr veřejného zdraví Roberto Tomas Morales Ojeda. Při této příležitosti dojde k podpisu Memoranda o spolupráci v oblasti zdraví a lékařského výzkumu. Na programu je dále návštěva několika zdravotnických a výzkumných zařízení.

„Cesta byla předběžně přislíbena již za mého předchůdce ministra Němečka a jedná se tak o kontinuální navazování vztahů se zahraničním partnerem. Očekávám produktivní jednání o konkrétní spolupráci na mnoha úrovních,“ uvedl před cestou český ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík.

Kubánská strana dále projevila enormní zájem o české zkušenosti s provozováním zdravotnické záchranné služby. Zástupci českých výrobců zdravotnických prostředků v doprovodné podnikatelské misi využijí této cesty k navazování kontaktů s kubánskými subjekty.

Současně si cesta klade za cíl podpořit česko-kubánskou obchodní relaci v oblasti zdravotnictví. V této souvislosti je připraven podnikatelský seminář, kde budou mít představitelé českých podniků možnost setkat se se svými potenciálními partnery z řad kubánských státních podniků, součástí bude rovněž přednáška o možnostech obchodování a investic na Kubě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…