Ministr Mládek pokřtil elektrokola pro projekt "Elektrokola pro seniory" v Jihočeském kraji

19.02.2017 13:46

Na výstavišti v pražských Holešovicích se v rámci veletrhu cestovního ruchu Holiday World setkal ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek s hejtmanem Jihočeského kraje Jiřím Zimolou a velvyslancem Kazachstánu Serzhanem Abdykarimovem, se kterým hovořil o blížícím se zasedání česko-kazachstánské mezivládní komise a přípravě českých firem na výstavu EXPO Astana 2017.

Ministr Mládek pokřtil elektrokola pro projekt "Elektrokola pro seniory" v Jihočeském kraji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Velvyslanec Kazachstánu Serzhan Abdykarimov představil návštěvníkům veletrhu výstavu EXPO Astana 2017, která se bude konat v září a zúčastní se jí více než 110 zemí světa. Jedním z hlavních důvodů angažmá naší země je využití potenciálu výstavy k podpoře českých firem z oblasti energetiky, kde máme světu co nabídnout, a posílení obchodní spolupráce s Kazachstánem a okolními zeměmi, kde právě energetika představuje velmi perspektivní obor. Na EXPU půjde ale o prezentaci celé země v různých oblastech, Ministerstvo průmyslu a obchodu proto přizvalo ke spolupráci i další partnery, včetně Ministerstva pro místní rozvoj a agentury CzechTourism.

V rámci veletrhu Holiday World  má na holešovickém výstavišti svoji expozici i Jihočeský kraj, který zde mj. představil pilotní projekt nejrozsáhlejší sítě veřejných půjčoven elektrokol u nás, zaměřený především na starší generaci. Ministerstvo průmyslu a obchodu se rozvojem elektromobility  intenzivně zabývá a ministr Jan Mládek, který mimochodem přijel na výstaviště elektromobilem, proto sofistikovaný projekt sítě půjčoven elektrokol velmi uvítal. Společně s hejtmanem Jiřím Zimolou nová elektrokola také pokřtili.

V budoucnu by měly k elektrokolům přibýt i elektrické trojkolky, které budou moci využívat i osoby se zdravotním postižením a uvažuje se o propojení této sítě mezi jednotlivými kraji.

Komerční tisková zpráva


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…