Ministr Stropnický přijal velvyslance zemí Ligy arabských států

10.03.2018 21:16

Ministr zahraničních věcí ČR Martin Stropnický přijal 5. března 2018 v Černínském paláci 15 velvyslanců zemí Ligy arabských států, kteří jsou akreditováni v Česku. Hlavními tématy jejich jednání byly humanitární aktivity ČR, bezpečnostní otázky spojené s migrací a blízkovýchodní mírový proces.

Ministr Stropnický přijal velvyslance zemí Ligy arabských států
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Stropnický

Ministr Stropnický s velvyslanci hovořil o tématech migrace a bezpečnosti. Zdůraznil snahu ČR zapojit se do řešení problému a to zejména v Libyi, kde se Česko zavázalo přispět zhruba 220 mil. Kč do Svěřeneckého fondu EU pro Afriku, určeného ke zvýšení stability regionu a snížení migrace, a poskytlo své experty pro operaci Sofia.

Šéf české diplomacie rovněž připomněl české humanitární a stabilizační aktivity v Iráku, Sýrii a Jemenu, pro které Česká republika vyčlenila téměř 410 mil. Kč.

V otázce blízkovýchodního mírového procesu ministr Stropnický zdůraznil, že ČR zcela sdílí společnou pozici EU o dvoustátním řešení a Jeruzalému jako budoucím hlavním městem obou států. Připomněl také potenciál dalších států regionu řešit tento konflikt s Arabskou mírovou iniciativou jako vyjednávací platformou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…