Ministr Zaorálek zahájí zasedání správní rady Česko-německého fondu budoucnosti

11.06.2017 13:05

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek zahájí v úterý 13. června 2017 pravidelné zasedání správní rady Česko-německého fondu budoucnosti, které proběhne v Černínském paláci.

Ministr Zaorálek zahájí zasedání správní rady Česko-německého fondu budoucnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek

Při této příležitosti pozdraví účastníky setkání a vyjádří podporu aktivitám a projektům Česko-německého fondu budoucnosti a dalších vzájemných platforem, včetně Česko-německého diskusního fóra a česko-německého strategického dialogu. Na zasedání správní rady přednese svou zdravici i předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Česko-německý fond budoucnosti byl založen jako nadace na podporu česko-německých projektů v duchu Česko-německé deklarace z roku 1997. Fond cíleně podporuje projekty, které svádějí dohromady lidi obou zemí a umožňují a prohlubují pohledy do jejich světů, do společné kultury a dějin. Jeho původně desetiletá činnost byla za dobu jeho existence již dvakrát prodloužena, nejnověji 25. ledna 2017, kdy si ministři zahraničí obou zemí v Berlíně vyměnili osobní dopisy, kterými stvrdili záměr svých vlád na pokračování činnosti fondu v letech 2018–2027. Česká vláda rozhodla v květnu 2016 o příspěvku ČR na činnost fondu na další období ve výši 270 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…