Ministr financí míří na dvoudenní návštěvu Moravskoslezského kraje

11.03.2015 18:56

Ministr financí a předseda hnutí ANO 2011 Andrej Babiš zahajuje 16. března dvoudenní návštěvu Moravskoslezského kraje. První den ho čeká prohlídka poškozených dálničních mostů na D47 v Ostravě, setkání s významnými podnikateli kraje či beseda s občany. Druhý den se Babiš mimo jiné setká s vedením OKD a představiteli hornických odborů a navštíví laguny Ostramo.

Ministr financí míří na dvoudenní návštěvu Moravskoslezského kraje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Při prohlídce poškozených dálničních mostů na D47 Andreje Babiše doprovodí ministr dopravy Dan Ťok a primátor Ostravy Tomáš Macura. Společně veřejnosti představí připravované kroky, které mají za cíl zjednat nápravu v co nejkratším možném termínu.

V Domě kultury města Ostravy se pak oba ministři a primátor Tomáš Macura setkají s občany na veřejné besedě, která začíná v 16 hod. Diskutovat se budou aktuální otázky, jako havarijní stav mostů na D47, budoucnost havířů na Ostravsku, likvidace ropných lagun Ostramo a další témata, o která lidé projeví zájem.

V úterý 17. března se Andrej Babiš a Tomáš Macura setkají s vedením OKD a představiteli sdružení hornických odborů. Po návštěvě OKD se ministr financí Andrej Babiš a primátor Ostravy Tomáš Macura vydají na prohlídku areálu lagun Ostramo. „Na místě představíme reálné varianty, které budou znamenat definitivní vyřešení jednoho z největších ekologických problémů nejen v rámci Ostravy, ale také celé republiky,“ řekl Macura.

V poledne Babiš poobědvá s vedením Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava a Ostravské univerzity a následně se zúčastní besedy se studenty. Na závěr ministr financí navštíví Štěrkovnu Hlučín, a to v souvislosti s projektem sanace a revitalizace Štěrkovny po bývalé těžbě štěrkopísku.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…