Ministr obrany předal jmenovací dekret profesorce Vandě Boštíkové

25.09.2018 20:38

Ministr obrany Lubomír Metnar dnes předal jmenovací dekret Vandě Boštíkové, nové profesorce, která svou disertační práci na téma molekulárně genetických charakteristik varicella - zoster viru a posléze habilitaci absolvovala na katedře epidemiologie, fakultě vojenského zdravotnictví Univerzitě obrany v Hradci Králové. Zde také v současnosti působí. Aktuálně na všech třech fakultách Univerzity obrany přednáší čtyři desítky profesorů.

Ministr obrany předal jmenovací dekret profesorce Vandě Boštíkové
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

„Jako ministra obrany mě těší, že podobně jako je naše armáda nedílnou součástí společnosti, i Univerzita obrany má své pevné místo v akademickém světě. Jsem moc rád, že vaše dlouholeté úsilí na vědeckých ústavech v České republice i USA je dnešním dnem po právu oceněno,“ řekl ministr Metnar.

Dík za otevření jmenovacího řízení

Vanda Boštíková poděkovala za předání dekretu a především za otevření jmenovacího řízení. „Za posledních devět let děkovnou řeč pronáším již potřetí. A vždy se v ní odráží akademická půda Univerzity obrany v Brně a fakulty vojenského zdravotnictví v Hradci Králové. Uvědomila jsem si, že této akademické půdě velmi mnoho dlužím. Nemyslím tím rutinní práci, ale činnost do budoucna. Budu se snažit tento dluh splatit v akademické práci,“ sdělila nově jmenovaná profesorka Boštíková.

Ministr obrany poté slíbil, že fakulty Univerzity obrany co nejdříve navštíví, protože si váží jejich činností a slyší na ně samé pozitivní ohlasy.

Slavnostního ceremoniálu se zúčastnil rektor-velitel Univerzity obrany a předseda vědecké rady Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl, prorektor pro vědeckou a expertní činnost plukovník gšt. Alexandr Štefek a Miroslav Špliňo z fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany.

Problematika lidského herpetického viru

Profesorka Vanda Boštíková se ve své odborné činnosti dlouhodobě zabývá problematikou třetího lidského herpetického viru – varicella-zoster, nejen z hlediska virologického a molekulárně genetického, ale také z hlediska epidemiologického.

S tímto tématem je také většinou spojena její přednášková a publikační činnost. Podílí se a spolupracuje na projektech a studiích zaměřených na problematiku herpetických virů a garantovala studii sledující podíl herpetických virů na výskyt akutních virových encefalitid u obyvatelstva Guatemaly.

Prezident republiky Miloš Zeman jmenoval Vandu Boštíkovou novou profesorkou pro obor Lékařská mikrobiologie na návrh Vědecké rady Univerzity obrany 14. srpna 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…