Ministr spravedlnosti USA poděkoval za vydání J. Nikulina

10.04.2018 18:10

Během telefonického hovoru americký ministr českému protějšku poděkoval za rozhodnutí vydat Jevgenije Nikulina do Spojených států amerických. O vydání žádaly USA i Ruská federace.

Ministr spravedlnosti USA poděkoval za vydání J. Nikulina
Foto: justice.cz
Popisek: Ministerstvo spravedlnosti ČR

O extradičních žádostech z listopadu 2016 rozhodly české soudy tak, že vydání je v obou případech přípustné. Ministr spravedlnosti Robert Pelikán vyhodnotil na konci března tohoto roku americkou žádost jako lépe odůvodněnou a závažnější z hlediska trestné činnosti.

Podle amerických vyšetřovatelů se J. Nikulin dopustil útoků na sociální sítě LinkedIn a Formspring a webové úložiště Dropbox.

Právě potřeba společného boje proti kyberzločinu byla tématem hovoru obou ministrů. Americký ministr Jeff Sessions již dříve uvedl, že počítačové pirátství není jen zločin, nýbrž přímé ohrožení bezpečnosti a soukromí občanů. Oba ministři se včera znovu shodli na tom, že počítačové útoky nesmí být tolerovány.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…