Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek navštíví Rakousko

21.11.2016 20:28

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek uskuteční 24. listopadu 2016 pracovní návštěvu Rakouska. Ministr bude jednat se svým protějškem Sebastianem Kurzem, v parlamentu se setká s jeho 1. místopředsedou Karlheinzem Kopfem, a rovněž s vídeňským starostou a hejtmanem Michaelem Häuplem.

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek navštíví Rakousko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek

Oba ministři společně zahájí první Česko-rakouské diskusní fórum, které vzniklo z jejich iniciativ. Tématem bude „Politický radikalismus jako výzva pro demokratické společnosti a politiky“.  Účastníci diskusního fóra, experti z Česka a Rakouska, budou diskutovat na toto téma, zejména z pohledu politického vývoje ve střední a východní Evropě.

Večer bude ministr hostem Politického salónu, který pravidelně organizuje Institut humanitních a společenských věd (IWM) společně s rakouským deníkem „Die Presse“. Ministr přednese projev na téma: „Únik z pasti radikalismu: Reflexe o střední Evropě“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

22:04 Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

Podíl zaměstnaných k celé populaci 15–64letých dosáhl v březnu 74,6%. Oproti březnu 2023 se snížil o…