Ministr zahraničních věcí se účastnil bezpečnostní konference Globsec 2016

20.04.2016 13:36

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek se ve dnech 15. a 16. dubna 2016 v Bratislavě zúčastnil tradiční mezinárodní bezpečnostní konference Globsec 2016.

Ministr zahraničních věcí se účastnil bezpečnostní konference Globsec 2016
Foto: repro TV Prima, tan
Popisek: Lubomír Zaorálek (ČSSD) v Partii TV Prima

Šéf české diplomacie spolu se svým slovenským protějškem Miroslavem Lajčákem a čestným předsedou Slovenské atlantické komise, která konferenci pořádá, Rastislavem Káčerem zahájili v pořadí již 11. ročník tohoto setkání. Ve svém úvodním vystoupení zdůraznil Lubomír Zaorálek, že bezpečnost Evropy nemůže být považována za samozřejmost. „V dnešní době čelíme v Evropě mnoha bezpečnostním výzvám a můžeme je zvládnout jedině tehdy, pokud budeme spolupracovat,“ dodal.

Ministr Zaorálek také vystoupil v diskuzním bloku „De-Fragmenting Europe, Battles to Be Won“, na kterém znovu zopakoval, že kvóty na přerozdělování uprchlíků v rámci zemí Evropské unie musí fungovat na dobrovolné bázi.  

Na okraj konference Globsec 2016 uskutečnil i řadu bilaterálních jednání, mimo jiné s ministrem zahraničních věcí Maďarska, ministrem zahraničních věcí Kurdské regionální vlády, státním tajemníkem ministerstva zahraničních věcí Indie nebo ministrem pro Evropu Velké Británie Davidem Lidingtonem, se kterým hovořil zejména o Brexitu.

Ministr Zaorálek spolu se svým slovenským protějškem Miroslavem Lajčákem zahájili v pořadí již 11. ročník tohoto setkání

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …