Modrý anděl je připraven na zavedení novely zákona v praxi

03.05.2013 11:40

Prezident České republiky posvětil ve středu 9. dubna 2013 svým podpisem novelu zákona č. 111/1994 Sb. o silniční dopravě, která upravuje podmínky provozování TAXI služeb.

Modrý anděl je připraven na zavedení novely zákona v praxi
Foto: modryandel.cz
Popisek: Modrý anděl

 

Novela vstupuje v platnost 1. května 2013 a přináší zásadní změny. Každý řidič přepravní služby musí mít například složeny zkoušky - z místopisu, z právního minima a z ovládání taxametru, a to ačkoliv pouze převáží vozidlo zákazníka, který využije služby odvoz vozu, a kde tedy taxametr není. Úspěšné složení zkoušek se týká několika stovek řidičů, kteří jen na území Prahy působí. Doba od schválení zákona po datum účinnosti 16 pracovních dnů byla kratší než lhůty úřadů potřebné pro zajištění potřebných náležitostí. Úřady se snažily i přes nápor všem žádostem vyhovět, a většině smluvních partnerů se podařilo vše potřebné mít k termínu zajištěno.

„Již od prvních návrhů ministra dopravy tehdy ještě Pavla Dobeše jsme byli poněkud na rozpacích.    Na jednu stranu vítáme sjednocení trhu, i jasná a transparentní pravidla, na druhou stranu s sebou tato novela přináší například spoustu nadbytečné administrativy nejen nám, ale zatíží i administrativu státních orgánů, včetně již v tuto chvíli přetíženého registru vozidel. Všechny náklady hradíme z vlastní režie, protože jsme svázáni maximálními cenami za služby, které stanoví vyhláška Magistrátu Hlavního města Prahy“, říká ke stávající situaci jednatel společnosti Modrý anděl Robert Faltýnek. Zároveň jednatel společnosti dodává, že právě tato novela ukáže, kdo je schopen v konkurenčním prostředí obstát a které TAXI či přepravní služby trh zcela opustí.

„Udělali jsme maximum pro to, abychom mohli našim zákazníkům od 1. května nabízet vše, jako doposud, i když termín byl víc než šibeniční“, doplňuje jeho slova koordinátorka provozu společnosti Modrý anděl Jana Klimánková. Pro lepší přehled a transparentnost je na webu www.modryandel.cz vytvořena informační stránka, kde je uveden výklad hlavních změn z novely.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…