Moravskoslezský kraj: Běžecké trasy budou upravovat dvě nové čtyřkolky

23.11.2022 12:47 | Tisková zpráva

Běžecké trasy v okolí Malé Morávky a Dolní Moravice budou upravovat dvě nové čtyřkolky. S přispěním Ministerstva pro místní rozvoj je pořídil Moravskoslezský kraj a předal obci Malá Morávka a Sportovnímu klubu policie Olomouc, který historicky upravuje tratě na moravskoslezské straně Jeseníků.

Moravskoslezský kraj: Běžecké trasy budou upravovat dvě nové čtyřkolky
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Jeseníky jsou běžkařský ráj. Nádherná příroda i pravidelná sněhová nadílka lákají do vyšších poloh milovníky zimních sportů. Zejména běžkaři se mohou těšit na opět o něco lepší podmínky, stopy v Malé Morávce a Dolní Moravici budou upravovány zcela novými moderními čtyřkolkami, které jsme s přispěním Ministerstva pro místní rozvoj pořídili,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch Jan Krkoška a vyčíslil, že dvě čtyřkolky stály celkem 1,35 milionu korun, ministerstvo na ně přispěje polovinu, a to v rámci projektu Obnova techniky na Jesenické magistrále.

Nově pořízené pracovní stroje jsou oproti sněžným rolbám variabilnější, mohou upravovat tratě i ve složitějším a členitějším terénu, a to i při nižší sněhové pokrývce. „Pracujeme na zvyšování atraktivity Jeseníků a zkvalitňování tamní infrastruktury. Nové stroje mají nejen sněžné pásy, ale také kola pro mimosezónní provoz, takže mohou před zimou tratě předpřipravit. Než nasněží, je možné zkontrolovat dostupnost terénu, v případě potřeby ořezat větve nebo klestí. Celoročně pak čtyřkolky mohou převážet materiál nebo nářadí. Běžkaři se opět mohou těšit na skvělé podmínky, teď doufejme, že dostatečně nasněží,“ řekl náměstek hejtmana kraje Jan Krkoška.

Nově pořízené stroje budou upravovat běžkařské trasy v okolí Malé Morávky a Dolní Moravice. Nenáročné trasy pro začátečníky s jen minimálním převýšením budou například upravovány na loukách přímo v Nové Vsi. Běžkaři budou mít možnost dojet autem a parkovat přímo u upravené stopy. Tyto široké tréninkové trasy nabídnou nádherné výhledy do okolní krajiny a také možnost napojit se na další okruhy v lesích. V Malé Morávce je lyžařská běžecká trasa upravována z Karlova pod Pradědem nebo z Kopřivné přes Kmínkovou a Kapitánskou cestu až k Hvězdě. Z Karlova pod Pradědem si pak běžkaři trasu mohou protáhnout až na Alfrédku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…