Moravskoslezský kraj: Kandidátku pro parlamentní volby podalo 25 politických subjektů

15.08.2017 22:24

Kandidátní listinu pro parlamentní volby, které se budou konat 20. a 21. října, podalo moravskoslezskému krajskému úřadu 25 politických stran a hnutí. O přízeň voličů tak bude usilovat o 6 politických seskupení více než v roce 2013.

Moravskoslezský kraj: Kandidátku pro parlamentní volby podalo 25 politických subjektů
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

V zákonném termínu, do dnešní (15. 8.) šestnácté hodiny, předložilo Krajskému úřadu Moravskoslezského kraje své kandidátní listiny 18 politických stran a 7 hnutí.

Krajský úřad nyní kandidátní listiny přezkoumá a vyzve politická uskupení k odstranění eventuálních závad. Výzvy musí vyhotovit nejpozději do 23. 8. 2017. Závady v kandidátkách pak politické strany, hnutí nebo jejich koalice musejí odstranit nejpozději do 31. 8. 2017. Pondělí 21. 8. 2017 je nejzazší termín, dokdy mohou politické strany, hnutí nebo jejich koalice doplňovat, vyměňovat kandidáty, popřípadě měnit jejich pořadí na kandidátní listině. Nejpozději do 1. 9. 2017 musí krajský úřad vydat rozhodnutí o registraci kandidátní listiny, nebo o jejím odmítnutí, popřípadě o vyškrtnutí kandidáta. Vyškrtávat kandidáty z kandidátních listin (nemohou je už ale doplňovat, popřípadě měnit jejich pořadí) mohou politické strany, hnutí nebo jejich koalice do 18. října do 14 hodin, tedy nejpozději 48 hodin před zahájením voleb.

Parlamentní volby v roce 2013 v Moravskoslezském kraji vyhrála ČSSD (26,38 % hlasů) před hnutím ANO (18,07 % hlasů). Na třetí pozici skončila KSČM (17,53 % hlasů). V Poslanecké sněmovně ČR zasedli také poslanci z Moravskoslezského kraje za Úsvit přímé demokracie T. Okamury (7,78 % hlasů), KDU-ČSL (7,24 % hlasů), TOP 09 (6,16 % hlasů) a ODS (5,45 % hlasů). K volebním urnám přišlo 55,48 % oprávněných voličů.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…