Moravskoslezský kraj: Krajský úřad je spolehlivý, bezpečný a funguje kvalitně a ekologicky

14.06.2019 17:56

Krajský úřad Moravskoslezského kraje udělal další kroky k tomu, aby byl vnímán jako důvěryhodná, efektivně fungující, komunikující, kompetentní veřejná instituce, která má spokojené klienty a partnery.

Moravskoslezský kraj: Krajský úřad je spolehlivý, bezpečný a funguje kvalitně a ekologicky
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Potvrzují to certifikáty, které nově získal nebo je znovu obhájil. Na dnešním jednání zastupitelstva je od certifikační společnosti převzal ředitel krajského úřadu Tomáš Kotyza.

Úřad nově získal certifikát prokazující splnění požadavků normy ČSN ISO/IEC 27001. „Občané si mohou být jistí, že veškeré informace, se kterými úřad pracuje, jsou bezpečně ochráněny. A teď na to máme i potvrzení certifikační autority - zaměstnanci úřadu dbají, aby všechny informace byly dostatečně chráněny před neoprávněnou manipulací, vždy dostupné všem stranám, které k nim mají mít přístup, a respektují právní předpisy, standardy, normy a doporučení týkající se bezpečnosti informací. Jsem rád, že skvěle obstáli ve velmi přísném auditu a kvalitní zabezpečení informací považují za nezbytnou samozřejmost v běžném pracovním procesu,“ uvedl ředitel Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Tomáš Kotyza.

Dodal, že certifikační společnost zároveň znovu prověřila, jak v krajském úřadu funguje systém řízení kvality a systém řízení přívětivý k životnímu prostředí, známý pod zkratkou EMAS. Krajský úřad i v tomto případě obstál. Obhájil certifikát prokazující splnění požadavků normy ČSN EN ISO 9001:2016, který potvrzuje, že svou činnost vykonává kvalitně, systematicky, transparentním způsobem založeným na strategickém plánování. Stejně tak obhájil, v rámci ověřování systému EMAS, certifikát ISO 14001, který má celosvětovou platnost. Spolu s tímto ověřením certifikační společnost vydala také potvrzení platnosti informací uvedených v Environmentálním prohlášení krajského úřadu za rok 2018.

„Moravskoslezský kraj je tak stále jediným krajem v Česku, který má na svém úřadu certifikovaný systém řízení EMAS a ISO 14001. V praxi to znamená, že dobrovolně, nad rámec legislativních požadavků pozitivně motivuje nejen zaměstnance krajského úřadu a příspěvkových organizací kraje, ale také veřejnost k odpovědnému přístupu k ochraně životního prostředí. Měřitelnými ukazateli jsou například spotřeba tepla, vody, papíru nebo množství vytříděného odpadu. V rámci EMAS také podporujeme rozvoj alternativních druhů dopravy v celém Moravskoslezském kraji, využíváme obnovitelné zdroje energie a také se hlásíme k principům chytrého regionu, jehož cílem je mimo jiné právě zlepšení kvality ovzduší, a tím i celkové kvality života v regionu,“ řekl ředitel krajského úřadu Tomáš Kotyza.

Získání nového a obhájení stávajících certifikátů prokazuje, že moravskoslezský krajský úřad svou činnost vykonává kvalitně, systematicky, transparentním způsobem založeným na strategickém plánování, s důrazem na zajištění bezpečnosti informací a vždy s ohledem na životní prostředí.

To potvrzuje i jedno z nejprestižnějších ocenění udělovaných v naší zemi za kvalitu ve veřejné správě, které krajský úřad v roce 2018 získal v Národní ceně kvality České republiky v programu Excelence. Spolu s oceněním Úspěšná organizace obdržel krajský úřad také mezinárodní certifikát Recognized for Excellence 4 star. „Náročné kompletní hodnocení činnosti úřadu v definovaných osmi pilířích poukázalo na vyspělost a kvalitativní posun celé organizace,“ upozornil Tomáš Kotyza s tím, že další směřování krajského úřadu poskytujícího vysoce profesionální služby s proklientským přístupem je popsáno v nové Strategii KÚ MSK do roku 2025.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…