Moravskoslezský kraj: Lepší bydlení a kvalitnější sociální služba pro handicapované

12.08.2021 14:01

Klienti Chráněného bydlení Sedlnice mají větší komfort. Personál, který o ně pečuje, zase lepší podmínky pro práci a poskytování kvalitnější sociální služby pro lidi s mentálním postižením. Objekt prošel rekonstrukcí a díky přístavbě se zvýšila i kapacita chráněného bydlení.

Moravskoslezský kraj: Lepší bydlení a kvalitnější sociální služba pro handicapované
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„V suterénu budovy, kde je zázemí pro personál, se zejména po deštích opakovaně objevovala spodní voda, a to i když jsme nechali dům odvodnit a udělali další úpravy, abychom zamezili vysoké vlhkosti. Samozřejmě nikomu neprospívá, když máte vlhko v baráku, ničí se také nábytek, vybavení a elektrospotřebiče. Vše jsme vyřešili rekonstrukcí a přístavbou,“ řekl náměstek moravskoslezského hejtmana pro sociální věci Jiří Navrátil.

Náměstek hejtmana pro majetek, investice a finance Jaroslav Kania upřesnil, že stavební úpravy stály téměř 2,8 milionu korun. „Přes dva miliony hradil zřizovatel, tedy Moravskoslezský kraj, zbylé náklady příspěvková organizace Domov NaNovo, která tu poskytuje sociální službu,“ řekl náměstek hejtmana Jaroslav Kania.

„Vzniklo nové zázemí pro personál, a vybudovaly se dva jednolůžkové pokoje se sociálním zařízením. Navýšila se tak kapacita chráněného bydlení z 10 na 12 míst. Chceme i lidem s handicapem umožnit žít důstojně, v přirozeném prostředí, v co možná největším soukromí,“ dodal náměstek hejtmana Jiří Navrátil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…