Moravskoslezský kraj: Nová bezplatná aplikace o památkách se bude hodit

29.03.2018 14:50

Nový mobilní průvodce provede zájemce po turistických a zároveň památkově chráněných zajímavostech, kterými se kraj může pyšnit. Aplikace je dostupná na krajských stránkách a to bez nutnosti instalace. Jejím autorem je zaměstnanec krajského úřadu Radim Fojtík.

Moravskoslezský kraj: Nová bezplatná aplikace o památkách se bude hodit
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Po úspěšné aplikaci, která zvala do pivovarů a minipivovarů v kraji, přichází Radim Fojtík s další nabídkou. Provede zájemce po nejzajímavějších památkách regionu. Autor využil aplikaci Story Maps, která umožňuje spojit mapy s textem, nápaditými obrázky a multimédii. Je to jednoduchý, ale účinný a atraktivní způsob, jak lidem nabídnout příběhy či zážitky z Moravskoslezského kraje.

Tento mobilní průvodce vznikl ve spolupráci s odborem kultury a památkové péče Moravskoslezského kraje. „V našem regionu je spousta krásných míst a památek, které si zaslouží velkou pozornost. Některé z nich jsou turisticky oblíbené a hojně navštěvované, ale jsou i takové, o kterých se tolik neví. Mám radost, že tato nová aplikace naláká další návštěvníky a upozorní na místa, která našemu kraji dodávají kulturnější nebo i duchovnější rozměr,“ řekl 1. náměstek hejtmana pro kulturu a památkovou péči Lukáš Curylo.

Aplikace „Kultura a památková péče v Moravskoslezském kraji“ obsahuje národní kulturní památky, chráněná území (městské a venkovské památkové zóny či rezervace), vybrané hrady a zámky, dřevěné kostely a kaple nebo přehled příspěvkových organizací Moravskoslezského kraje, včetně fotografie nebo loga a stručného popisu daného místa.

„Po zveřejnění aplikace o pivovarech mí přátelé vtipkovali, že bych měl svůj zájem vyvážit a zapracovat na něčem serióznějším. Nápad věnovat se kulturním památkám mě nadchl a práce na této aplikaci mě opravdu bavila. Budu rád, když si lidé díky ní udělají nějaký hezký výlet a připomenou si, že je v našem kraji krásně,“ řekl autor aplikace Radim Fojtík a dodal, že další aplikací, kterou právě připravuje, jsou autokempy v kraji.

Aplikace, umístěné na webových stránkách kraje:

  • Pivovary ZDE
  • Kultura a památková péče ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…