Moravskoslezský kraj: Očkování bez registrace v Jablůnkově, Vítkově a Osoblaze

02.08.2021 18:33

Tři mobilní očkovací týmy vyrazí zítra a pozítří do odlehlých oblastí Moravskoslezského kraje. Pro vakcínu si budou zájemci moci zajít v úterý 3. srpna v Jablunkově a Osoblaze, ve středu 4. srpna se pak bude očkovat ve Vítkově, na všech třech místech bez předchozí registrace. Pro vakcínu si budou moci v doprovodu zákonného zástupce přijít i děti od dvanácti let.

Moravskoslezský kraj: Očkování bez registrace v Jablůnkově, Vítkově a Osoblaze
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„V minulém týdnu jsme se starosty vybrali tři místa, kam vyrazí mobilní očkovací týmy s vakcínami proti covid – 19. Očkovat budou látkami od firem Pfizer/BioNTech nebo Johnson & Johnson. Tímto způsobem chceme dosáhnout vyšší proočkovanosti, která má napomoci vrátit naše životy do obvyklých kolejí. Vycházíme vstříc lidem, kteří to mají daleko do očkovacích center nebo si nevědí rady s on-line registrací do očkovacího systému,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro zdravotnictví Martin Gebauer.

Na všech třech místech se bude očkovat od osmi rána do 17 hodin. „Každý, kdo se rozhodne chránit sebe i zdraví svých blízkých, může jen tak přijít a o vakcínu požádat. Očkování je samozřejmě zdarma, lidé budou pouze potřebovat doklad totožnosti a kartičku pojištěnce. V úterý bude očkovací tým v Jablunkově v parku za radnicí a na náměstí v Osoblaze před obecním úřadem. Ve středu se bude očkovat ve Vítkově na náměstí Jana Zajíce,“ vysvětlil náměstek hejtmana kraje Martin Gebauer s tím, že si lidé budou moci vybrat, kterou vakcínu chtějí. Jestli jednodávkovou vakcínu od firmy Johnson & Johnson, nebo jestli mají zájem o Pfizer/BioNTech. Když si vyberou dvoudávkové očkování, mobilní očkovací tým na místo znovu přijede po 21 dnech.

Mobilní očkovací týmy budou tvořit posádky složené ze zkušené očkovací sestry a lékaře. Do Vítkova vyjedou zdravotníci Fakultní nemocnice Ostrava, v Jablunkově budou očkovat zdravotníci krnovské nemocnice, v Osoblaze budou očkovat zdravotníci krnovské nemocnice, do Jablunkova vyrazí očkovací tým Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …