Moravskoslezský kraj: Pěstouni za třicet let vychovali dvanáct dětí

09.09.2016 9:06 | Zprávy

Už celých třicet let jsou pěstouny manželé Flejberkovi z Dolních Životic. Do péče jako první převzali v roce 1986 téměř šestiletou holčičku s jejím 1,5letým bratrem. Od té doby vytvořili domov dvanácti dětem z různých dětských domovů i jiné pěstounské rodiny.

Moravskoslezský kraj: Pěstouni za třicet let vychovali dvanáct dětí
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

V péči Marty a Václava Flejberkových se za třicet let „vystřídalo“ dvanáct dětí – sedm dívek a pět chlapců, kteří přešli do jejich péče ve věku od 1,5 roku do dvanácti let. Nejvíc dětí měli manželé v roce 1999: pod jednou střechou se jich sešlo rovných sedm.

„Vždycky jsme chtěli velkou rodinu a také pomáhat dětem, kterým bychom mohli dát domov. Život pěstounské rodiny přinášel spousty radostí a vzájemného obohacení, i když jsme zažili pochopitelně i náročné chvíle,“ říká Marta Flejberková.

Děti přicházely k pěstounům nejen z různých dětských domovů (např. Dětského domova v Opavě, v Čeladné, Horní Plané, Vrbna p. P., Janovic a Kojeneckého ústavu v Opavě), ale i z jiné pěstounské rodiny.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Hezky napsané

Celý váš komentář ke státnímu svátku se mi líbil. Na konci píšete, že 28. říjen není jen datum. Je to připomínka, že když táhneme za jeden provaz, dokážeme všechno. Nemyslíte, že to je ale něco, co vy politici vůbec neděláte? Že se nejste schopni ani v dost zásadních věcech oprostit od vaší stranick...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.