Moravskoslezský kraj: Prvňáčci dostali na uvítanou i sady o třídění a využití odpadú

03.09.2022 14:29 | Tisková zpráva

Praktickou pomůcku věnovanou třídění odpadů našlo první školní den na lavicích bezmála 2500 žáků prvních tříd z takřka 90 škol v Moravskoslezském kraji.

Moravskoslezský kraj: Prvňáčci dostali na uvítanou i sady o třídění a využití odpadú
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Hejtmanství společně se společností EKO-KOM pokračuje i v letošním roce v distribuci populárního uvítacího balíčku pro prvňáky nazvaného Třídíme se zvířátky. Díky materiálu se děti a jejich rodiče například dozví, co se děje s papírem, plastem nebo sklem poté, co je odhodí do barevných kontejnerů.

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí

Praktická sada obsahuje mimo jiné rozvrh hodin, puzzle, kvarteto, papírové cvičné hodiny, záložku, mazací gumu nebo barevné pastelky vyrobené z recyklované lepenky. „V minulých letech obdobné sady obdrželo už přes 8000 žáků prvních tříd v celém kraji. V tomto roce sady získalo dalších 2500 prvňáků ve vybraných školách na Ostravsku a Novojičínsku,“ uvedla radní Moravskoslezského kraje pro oblast životního prostředí Zdenka Němečková Crkvenjaš.

Aktivita je součástí dlouhodobého osvětového projektu Intenzifikace odděleného sběru a využívání vytříděných složek komunálního odpadu, včetně obalové složky, na němž se podílí Moravskoslezský kraj ve spolupráci s Autorizovanou obalovou společností EKO-KOM, a.s.

„Odpovědné nakládání s odpady je nedílnou součástí našich životů. Aktuální informace o správném třídění mohou díky materiálům z uvítacího balíčku načerpat nejen děti, ale jejich prostřednictvím také dospělí, zejména rodiče, nebo prarodiče,“ doplnila radní Zdenka Němečková Crkvenjaš.

Díky projektu se v letošním roce obyvatelé Moravskoslezského kraje dočkají mimo jiné dalších kontejnerů na třídění odpadů, kterých se aktuálně na území regionu nachází více než 32 tisíc. Lidé ve vybraných obcích v kraji navíc získají barevné sady tašek na domácí separaci papíru, plastu, skla a kovových obalů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…