Moravskoslezský kraj: Střední škola technická Opava slaví 70 let od vzniku

12.09.2019 9:10

Už 70 let v Opavě funguje Střední škola technická. Toto významné výročí si zítra (12. 9.) připomene vedení školy, ale také pedagogové. Oslavy se zúčastní i zástupci města Opavy, spolupracujících firem a zástupce Moravskoslezského kraje, který tuto střední školu zřizuje. Pozvání přijal náměstek hejtmana kraje pro školství Stanislav Folwarczny.

Moravskoslezský kraj: Střední škola technická Opava slaví 70 let od vzniku
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Kvalitní technické vzdělávání je pro náš kraj velmi důležité. Středoškoláci potřebují získávat znalosti a dovednosti na vysoké úrovni a opavská Střední škola technická jim tuto možnost nabízí. Zároveň se jedná o školu, která vyniká skvělou spoluprací se zaměstnavateli a výbornou připraveností absolventů do praxe. Na kvalitu výuky klade Moravskoslezský kraj důraz, důkazem může být loňská čtvrtmiliardová investice z evropských fondů do modernizace laboratoří a učeben středních škol. Do projektů na podporu technického a přírodovědného vzdělávání se zapojila i Střední škola technická Opava,“ uvedl náměstek hejtmana kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny a připomněl, že škola vloni získala novou elektrolaboratoř, laboratoř virtuální reality a také dovybavila laboratoře metrologie, CNC dílny, nástrojárnu a vybudovala učebnu odborného výcviku pro strojírenské obory a učebnu polytechniky.

„Naše škola nabízí výuku v několika oborech. Ať už se jedná o Obráběče kovů, Zámečníka, Elektrikáře nebo obory zakončené maturitou jako je třeba Mechanik seřizovač. Na škole celkem studuje přes 500 žáků. Žáci některých oborů mohou získat při dobrých výsledcích a zodpovědném přístupu ke studiu podniková a krajská stipendia. Nejen tyto příspěvky, ale i podpora, kterou nám dává Moravskoslezský kraj, nám pomáhá neustále zvyšovat kvalitu výuky,“ řekl ředitel Střední školy technické Opava Josef Vondál a dodal, že u příležitosti 70 let školy se setká vedení školy se zaměstnanci, bývalými zaměstnanci i firmami, se kterými škola při výuce žáků intenzivně spolupracuje. Přítomní budou i zástupci města Opavy a Moravskoslezského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…